ManşetTBMM Faaliyetleri

MART AYI FAALİYETLERİMİZ

3 MART

  • #GününDakikası video çekimimizde, “Peki Suriye’de ne işiniz var?” dedik.

4 MART

  • Partimizin Genel Merkezinde düzenlenen toplantıya katıldık.

5 MART

  • Esnaf ve Sanatkarların sorunları üzerine Meclis Genel Kurulunda parti grubumuz adına yaptığımız konuşmada; insanların banka borçları ve vergi yükleri nedeniyle esnafında zor durumda olduğunu, AVM’ler ile yarışamaz hale geldiğini, ayrıca BAĞ-KUR emeklilerinin aldığı maaşlarında açlık sınırı seviyesinde kaldığına dikkat çektik.

6 MART

  • Olimpik bir spor branşı olan Wushuda dalında Dünya çapında dereceleri bulunan sporcu Sadık Pehlivan’ın Alevi kimliğinden dolayı milli takımına alınmamasının nedenleri hakkında yanıtlanması istemiyle Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem KASAPOĞLU’na soru önergesi verdik.

  • #GününDakikası video çekimimizde, Suriye iç savaşı ve İdlib’deki gelişmeler sonrası Türkiye’deki mültecilerin Avrupa’ya geçmesi için sınırların açılması kararı nedeniyle yaşanan sorunları değerlendirdik.

9 MART

  • Koronavirüs salgını nedeniyle iki haftadan fazla zamandır İran’da mahsur kalan TIR şoförlerinin yaşadığı duruma dikkat çekerek, yanıtlanması istemiyle Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na soru önergesi verdik.

10 MART

  • İş kazaları ve meslek hastalıklarından ölenlerin sayısının her yıl artarak devam ettiği ve yeni bir İSİG yasasının çıkarılması gerektiğini belirterek, yanıtlanması istemiyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a soru önergesi verdik.

  • Gazetecilere yönelik baskı ve tutuklamalara karşı Türkiye Gazeteciler Sendikasının Ankara Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasına katıldık.

  • Yeni Yaşam gazetesine yapılan baskı ve tutuklamalara karşı İstanbul Milletvekilimiz Erol Katırcıoğlu ve Mersin Milletvekilimiz Yeni Yaşam gazetesi İmtiyaz Sahibi Rıdvan Turan ile birlikte Meclis’te basın toplantısı düzenledik.

  • Son günlerde özellikle iktidar karşıtı haber yapan muhalif gazeteciler ile seçilmiş yöneticilerin tutuklanması ve siyasi baskıların giderek artması nedeniyle Meclis Genel Kurulunda yaptığımız konuşma ile; Türkiye’nin demokrasiden yana olan bütün güçleriyle birlikte bu ablukayı yıkacağımızı ve bu karanlık günlere son vereceğimizi belirttik.

  • Üniversite öğrencilerinin sorunları üzerine Meclis Genel Kurulunda parti grubumuz adına yaptığımız konuşmada; öncelikle ekonomik sorunlarla birlikte, hak ve özgürlükler, bilimsel eğitimin olmayışı ve mezun olduktan sonra iş bulamama gibi sorunlara değinerek, devletin öğrenciye verdiği bursun yetersiz olması bir yana borç olarak verdiği, yurt sorununun devam ettiği ve muhalif öğrencilere yönelik devlet destekli faşist baskıların arttığına dikkat çektik.

11 MART

  • Meclis Genel Kurulunda yaptığımız konuşma ile katledilişinin yıl dönümünde Berkin ELVAN’ı andık ve suçluların hakettikleri cezaya çarptırılmasını istedik.
  • Marmara Denizi’ndeki kirlilik seviyesinin gün geçtikçe arttığı, söz konusu kirliliğin önüne geçilebilmesi, fabrika ve gemi atıklarının denetlenmesi ve arıtma tesislerinin daha etkin şekilde kullanılması ile mümkün olabileceğini belirterek, Marmara Denizi’nde oluşan bu kirliliğin insan sağlığına ve deniz canlılarına daha fazla zarar vermemesi için bu durumun acilen incelenmesi ve gerekli önlemlerin alınması amacıyla Meclis’e Araştırma Önergesi verdik.

14 – 15 MART

  • Pir Sultan Abdal Kültür Derneğinin düzenlediği Alevilerin Hak Mücadelesinde Yeni Yol ve Yöntem Arayışları Çalıştay’nda verimli bir söyleşi gerçekleştirdik.

  • Hubyar Vakfının düzenlediği toplantıda köylülerimizle bir araya geldik.

17 MART

  • Alevi pirlerinden Hubyar Sultan adına pul bastırmak istedik, ancak Meclis Postanesi Genel Müdürlüğü bu isteğimizi reddetti. Gerekçesi ise Hubyar Sultan’ın Osmanlı’ya karşı yapılan Celali isyanlarında rol aldığı iddiasıydı. Red kararına tepki göstererek, bu konuda ısrarcı olacağımızı ve gerekli girişimleri sürdüreceğimizi belirttik.

18 MART

  • Tepkimiz ve Yapılan Haberlerin Arkasından Talebimiz Kabul Edildi, Hubyar Sultan Adına Pul Bastırıldı.

19 MART

  • Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketinin hazırladığı raporlara göre Türkiye’de tüketilen ambalajlı suların bazılarının çok sayıda kimyasal ve radyoaktif kirlilik barındığı, bu verilere göre, su markalarının büyük çoğunluğunun ulusal ya da uluslararası standartlara uymadığı, tespit edilen bulgulara göre tam 107 su markasının, bırakınız ideal değerleri ulusal ya da uluslararası standartlardan bir veya birkaçına bile uygun olmadığı, konuyla ilgili olarak piyasada satılan suların insan sağlığını ilgilendiren analiz verilerinin İl Sağlık Müdürlükleri tarafından ticari sır gerekçe gösterilerek kamuoyuna açıklanmadığı, Türkiye’de şu anda satışa sunulmuş tüm ambalajlı suların insan sağlığı açısından tehlikeli olup olmadığının acilen incelenmesi ve gerekli önlemlerin alınması amacıyla Meclis’e Araştırma Önergesi verdik.

20 MART

  • Türkiye’de şu anda satışa sunulmuş tüm ambalajlı suların insan sağlığı açısından tehlikeli barındırdığına dikkat çekerek, yanıtlanması istemiyle Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya Soru Önergesi verdik.

ÖNCE ÇİN’İN WUHAN KENTİNDE TESPİT EDİLEN VE NEREDEYSE BÜTÜN DÜNYA ÜLKELERİNE HIZLA YAYILAN COVID-19 (CORONAVİRÜS) SALGINI, ÜLKEMİZDE DE ETKİSİNİ GÖSTERMEYE BAŞLAMIŞTIR.

ÜLKE GENELİNDE SALGININ YAYILMAMASI İÇİN SOKAĞA ÇIKILMAMASI YÖNÜNDE UYARILAR YAPILMAKTADIR.

BU NEDENLE, MECLİS ÇALIŞMALARIMIZ ALINAN ÖNLEMLERE UYULMAK ÜZERE GEÇİCİ BİR SÜRE ASKIYA ALINIP UZAKTAN/EVDEN ÇALIŞMA ŞEKLİNDE YAPILMIŞTIR. AYRICA BU SÜREÇTE HER TÜRLÜ EYLEM, ETKİNLİK VE HER TÜRLÜ KAPALI SALON VE AÇIK ALAN TOPLANTILARI İPTAL EDİLMİŞTİR. 

27 MART

  • Ülkemizde hızla yayılan COVID-19 hastalığının ciddi boyutlara ulaştığı fakat Sağlık Bakanlığı tarafından sürecin şeffaf ve açık bir şekilde yönetilmediği ve vaka sayılarının doğru şekilde kamuoyu ile paylaşmadığı kaygılarının artması üzerine yanıtlanması istemiyle Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya Soru Önergesi verdik.

 

  • Türkiye’de milyonlarca insanın fabrikalarda, şantiyede, atölyede, markette ve sayısız iş kolunda aç kalmamak, kirasını, faturasını ve en temel ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmak zorunda olduğuna dikkat çekerek, zorunlu sektörlerin dışında çalışanların evde kalabilmesi için ücretli izinli sayılması yönünde bir düzenleme yapılıp yapılmayacağına ilişkin yanıtlanması istemiyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a Soru Önergesi verdik.

31 MART

  • Covid-19 salgını nedeniyle marketlerde acil ihtiyaç malzemesi olarak görülmediği için raflarda bekleyen ürünlerin, son kullanma tarihi geçmeden kamu otoritesi tarafından satın alınarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için iki bakanlığı göreve çağırdık.

 

akenanoglu

alikenanoglu.net
Başa dön tuşu